Prostreno.cz

Vanilkové hrušky

Hrušky delikátně ochucené vanilkou ,jablečným moštem a citrónovou šťávou .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 234 kJ / 56 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy12g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks hrušky - ne příliš zralé
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 150 ml jablečného moštu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 ks lusk čerstvé vanilky = dřeň
  • Na posypání
  • 1 lžička mleté skořice
  • Na vymazání
  • 1.5 lžičky másla

Postup přípravy

  1. Malou zapékací misku vymažte máslem.
  2. Hrušky oloupejte a podélně je rozkrojte. Lžičkou vyberte jádřinec.
  3. Hrušky uložte řezem dolů do vymazané zapékací misky a pokapejte je citronovou šťávou.
  4. V malé misce smíchejte jablečný mošt, hnědý cukr, dřeň vanilkového lusku , dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil.
  5. Připraveným moštem přelijte hrušky a zapékací misku dejte do předehřáté trouby.
  6. Podle druhu a tvrdosti hrušek pečte v troubě při 180°C přibližně 25-30 minut.
  7. Hrušky podávejte jemně posypané skořicí .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    7,10g
  • Sacharidy:

    92,70g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    86,00g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 56 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Zapečené rybí filety

(2 hlasů)

Rybí krokety

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vanilkové hrušky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat