Prostreno.cz

Rybí polévka

Tuto polévku si určitě dají i ti, kteří rybí polévku až dosud zásadně odmítali.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 144 kJ / 34 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g rybího filé - např. pstruh duhový, losos, okoun nebo síh
  • 200 g mrkve
  • 200 g brambor
  • 120 g pórku - nakrájený na plátky
  • 1.5 l vody
  • 0.5 lžíce sypkého zeleninového bio vývaru - nebo kostka bio bujónu
  • 5 kuliček nového koření
  • 250 ml 33% smetany
  • 3 špetky soli
  • Na posypání
  • 1 svazek nakrájeného čerstvého kopru nebo pažitky

Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka , kolečka na poloviny.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na kostky.
  3. V hrnci přiveďte vodu k varu .
  4. Přidejte sypký bio vývar , nebo bio bujón , přidejte nové koření , brambory , pórek , mrkev a vařte , až je zelenina měkká .
  5. Zatímco se zelenina vaří, nakrájejte rybu na kostky, v případě potřeby odstraňte kosti.
  6. Kousky ryby přidejte do polévky spolu se smetanou a vařte podle druhu ryby přibližně 15 minut.
  7. Polévku podle potřeby dochuťte solí .
  8. Před podáváním posypte polévku hustě čerstvým koprem , nebo pažitkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,00g
  • Sacharidy:

    39,20g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    13,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 34 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

10

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat