Prostreno.cz

Játrová paštika

Jednoduchá domácí paštika z kuřecích jater . Je skvělá s čerstvou , nebo opečenou bagetou , a je nesrovnatelně lepší než kupované paštiky.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 860 kJ / 205 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy2g
tuky17g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g kuřecích jater
  • 150 g másla
  • 50 g másla na zalití - volitelné
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1 ks šalotka - oloupaná , drobně nakrájená
  • 0.5 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 špetka koření pěti vůní
  • 2 lžíce 33 % smetany
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Játra důkladně očistěte.
  2. Ve velké hlubší pánvi zahřejte oříšek másla a krátce na něm osmahněte šalotku s česnekem .
  3. Pak přimíchejte koření pěti vůní a tymián. Nechte půl minuty rozvonět, přidejte játra a opečte je doměkka , při zmáčknutí by měla zůstat pružná, uvnitř růžová, ale zároveň nesmějí být syrová.
  4. Směs dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte na hrubou pastu.
  5. Přidejte zbývající máslo, smetanu, sůl a ještě na pár sekund zapněte mixér.
  6. Paštiku dejte do vhodné sklenice a nechte v chladu ztuhnout .
  7. Paštiku můžete ještě přelít máslem: Rozpusťte 50 g másla, nechte vychladnout a přelijte jím paštiku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,00g
  • Sacharidy:

    88,40g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    106,17g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 205 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játrová paštika

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat