Prostreno.cz

Kuřecí maso v zelenině

Šťavnaté kuřecí maso dušené ve spoustě zeleniny.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 322 kJ / 77 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 500 g kuřecího masa - vykostěná stehna, prsa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule - oloupaná ,nakrájená na plátky
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1 ks velká mrkev - oloupaná ,nakrájená na nudličky
  • 1 ks kedlubna - oloupaná, nakrájená na kostičky
  • 2 ks oloupaná rajčata - nakrájená
  • 2 stroužky česneku - oloupané, nakrájené
  • 0.5 svazku nakrájené zelené petrželky
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kostky .
  2. V kastrolu , nebo rendlíku rozehřejte olej .
  3. Přisypte všechnu nakrájenou zeleninu , maso a restujte přibližně 5 minut .
  4. Směs osolte, opepřete, přidejte vývar a přikryté duste, až budou zelenina a maso měkké .
  5. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu , petrželku a duste ještě 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,79g
  • Sacharidy:

    106,71g
    • Cukry:

      15,22g
  • Tuky:

    123,18g
  • Vláknina:

    7,70g

Aktivita pro spálení: 77 kcal

9

minut jízdy na kole

7

minut běhu

22

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Polévka z cuket

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kuřecí maso v zelenině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat