Prostreno.cz

Telecí maso se sušenými houbami

V zimě využijte k přípravě masa sušené houby ,v létě můžete použít houby čerstvé.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 655 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy19g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g telecího masa - nejlépe kýta , nebo pečeně
  • 400 ml masového vývaru
  • 1 hrnek sušených hub
  • 2 ks šalotky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje
  • 1.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • Na posypání
  • 2 snítky čerstvého koriandru - nakrájené lístky

Postup přípravy

  1. Sušené houby namočte na 30 minut do vlažné vody.
  2. Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno.
  3. Maso nakrájejte na kostky , tenké plátky, nebo širší nudličky-podle vaší chuti .
  4. V pekáčku rozehřejte olej a máslo, přisypte nakrájené maso ,šalotku a obojí orestujte .
  5. Přidejte namočené houby (můžete i s vodou ) ,zalijte vývarem a duste doměkka.
  6. Maso podle chuti osolte , opepřete a zahustěte instantní –nebo domácí jíškou.
  7. Měkké maso posypte nakrájeným koriandrem – nebo petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,50g
  • Sacharidy:

    178,00g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    244,80g
  • Vláknina:

    44,00g

Aktivita pro spálení: 156 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Ohodnoťte recept:
Telecí maso se sušenými houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat