Prostreno.cz

Vepřový guláš se zeleninou

Tradičně se používá na guláš maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece se zeleninou .

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 464 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g vepřové plece
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 ks cibule
  • 1 ks velká mrkev - oloupaná ,nakrájená na silnější kolečka
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 0.5 lžíce mleté, sladké papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce rostlinného oleje - můžete použít i sádlo
  • 600 ml masového vývaru
  • 2 ks bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 2 krajíce tvrdého chleba

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky .
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky.
  3. Maso nakrájejte na kostky.
  4. Na rozehřátém oleji orestujte spolu cibuli ,maso a slaninu . Během restování posypte vše mletou paprikou.
  5. Maso zalijte vývarem ,přidejte nakrájenou mrkev , bobkový list,celý pepř a nové koření. Přikryjte a duste doměkka.
  6. Když je maso měkké , přidejte na kostičky nakrájenou papriku , nakrájený řapíkatý celer , rajčatový protlak , nastrouhaný chléb , který guláš zahustí a ještě 10 -15 minut vařte .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    104,63g
  • Sacharidy:

    156,51g
    • Cukry:

      15,16g
  • Tuky:

    174,35g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 110 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřový guláš se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat