Prostreno.cz

Salát z chřestu a ředkviček

Lehký salát z chřestu , ředkviček a bílé čekanky , který je vhodný jako předkrm.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 79 kJ / 18 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy0g
tuky2g

Ingredience na

  • K podávání
  • 250 g tvarohu
  • 1 lžička pikantní, nebo klasické hořčice
  • 0.5 svazku pažitky - drobně nakrájené
  • 2 špetky soli
  • K přípravě
  • 1 ks bílá čekanka
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 2 l vody
  • 0.5 lžičky soli - na vaření chřestu
  • 3 svazky ředkviček - nejlépe podlouhlé

Postup přípravy

  1. Tvaroh lehce prošlehejte s hořčicí , solí a nakrájenou pažitkou .Dejte do chladničky.
  2. Jednotlivé listy čekanky oddělte od středového košťálu, menší nechte celé , větší můžete natrhat ,nebo nakrájet na menší kousky.
  3. Z omytého chřestu odlomte spodní dřevnatou část .
  4. V hrnci přiveďte k varu vodu a osolte ji .
  5. Do vařící vody vložte chřest ( nejlépe svázaný a nastojato) a vařte ho podle síly výhonků 3 - 5 minut ,chřest musí zůstat křupavý. Chřest vyndejte z vody a vložte ho na minutu do ledové vody , poté sceďte a nechte dobře okapat.
  6. Ředkvičky důkladně omyjte a osušte je.
  7. Na servírovací talíř uložte listy čekanky , přidejte ředkvičky a chřest. Jednotlivé výhonky chřestu můžete podélně nakrájet .
  8. Salát podávejte s připraveným tvarohem.

TIP:

Zelený chřest se loupe jen ve spodní třetině výhonku ,mladý zelený chřest se nemusí loupat vůbec.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,60g
  • Sacharidy:

    11,50g
    • Cukry:

      3,00g
  • Tuky:

    16,00g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 18 kcal

2

minut jízdy na kole

1

minut běhu

5

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z chřestu a ředkviček

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat