Prostreno.cz

Polévka s cizrnou a mrkví

Cizrna, jinak také římský hrách, je velice chutná luštěnina . Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což napomáhá pocitu sytosti.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 780 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy21g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g konzervované cizrny
  • 1 ks cibule - jemně nakrájená
  • 4 stroužky česneku - jemně nakrájené
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks velká mrkev - oloupaná, nakrájená na malé kostičky
  • 1 ks velká brambora - oloupaná , nakrájená na malé kostičky
  • 2 l domácího kuřecího vývaru
  • 1 ks bobkový list
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Cizrnu sceďte a propláchněte studenou vodou .
  2. Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na oleji. Přidejte nakrájenou mrkev a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem ,přidejte scezenou ,propláchnutou cizrnu , nakrájenou bramboru , bobkový list a vařte 15-20 minut , až bude zelenina měkká .
  4. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  5. Polévku posypte nakrájenou petrželkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,30g
  • Sacharidy:

    161,10g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    111,13g
  • Vláknina:

    54,00g

Aktivita pro spálení: 186 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Ohodnoťte recept:
Polévka s cizrnou a mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat