Prostreno.cz

Polévka s cizrnou a mrkví

Cizrna, jinak také římský hrách, je velice chutná luštěnina . Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což napomáhá pocitu sytosti.

Ohodnotit
(5 hlasů)
10.02.2023 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

1487 kJ / 355 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


Ingredience na

  • K přípravě
  • 80 g konzervované cizrny
  • 0,2 ks cibule - jemně nakrájená
  • 0,8 stroužku česneku - jemně nakrájené
  • 0,4 lžíce oleje
  • 0,2 ks velká mrkev - oloupaná, nakrájená na malé kostičky
  • 0,2 ks velká brambora - oloupaná , nakrájená na malé kostičky
  • 0,4 l domácího kuřecího vývaru
  • 0,2 ks bobkový list
  • 0,4 špetky soli
  • 0,4 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 0,1 hrnku čerstvé petrželky

Postup přípravy

  1. Cizrnu sceďte a propláchněte studenou vodou .
  2. Oloupanou nakrájenou cibuli a česnek orestujte v hrnci na oleji. Přidejte nakrájenou mrkev a promíchejte.
  3. Zalijte vývarem ,přidejte scezenou ,propláchnutou cizrnu , nakrájenou bramboru , bobkový list a vařte 15-20 minut , až bude zelenina měkká .
  4. Polévku podle chuti osolte a opepřete.
  5. Polévku posypte nakrájenou petrželkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,30 g
  • Sacharidy:

    188,10 g
    • Cukry:

      11,20 g
  • Tuky:

    112,13 g
  • Vláknina:

    54,00 g

Aktivita pro spálení:

355 kcal
44

minut jízdy na kole

33

minut běhu

105

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka s cizrnou a mrkví

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba