Prostreno.cz

Polévka z pečené zeleniny

Zeleninu do polévky nejdříve upečete v troubě a z takto připravené zeleniny připravíte chutnou , sytou polévku .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 23 kJ / 5 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky0g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g dýně hokaido
  • 0.5 ks pórku - bílá část
  • 1 ks kedlubna
  • 4 ks velké kedlubnové listy
  • 1 ks středně velká mrkev
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 2 l horké vody
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 ° C.
  2. Kedlubnové listy , bez tvrdého stonku nakrájejte na proužky.
  3. Očištěný pórek a oloupanou cibuli nakrájejte na silné plátky, dýni nakrájejte na menší kostky ( hokaido nemusíte loupat ) , oloupanou kedlubnu a mrkev nakrájejte na malé kostky .
  4. Zeleninu nasypte v jedné vrstvě na plech vyložený pečící folií ,zeleninu osolte , pokapejte olejem a dejte do předehřáté trouby. Pečte za občasného promíchání 30 - 40 minut , doměkka - podle toho jak velké jsou kousky zeleniny.
  5. Zeleninu nasypte do hrnce , přidejte horkou vodu a zeleninu rozmixujte ponorným mixérem.
  6. K zelenině přidejte sypký vývar , nakrájené kedlubnové listy a vařte 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,94g
  • Sacharidy:

    24,30g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    0,65g
  • Vláknina:

    4,10g

Aktivita pro spálení: 5 kcal

0

minut jízdy na kole

0

minut běhu

1

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečené zeleniny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat