Prostreno.cz

Polévka z manga a mrkve

Zajímavá kombinace manga a mrkve v receptu na rychlou polévku.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 317 kJ / 75 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky4g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Chilli papričku rozkrojte a vyberte semínka, oloupaný zázvor nakrájejte na kostičky, mrkev oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. V hrnci na oleji orestujte zázvor, mrkev, chilli papričku a mango. Podlijte vývarem a vařte 10-15 minut.
  3. Děrovanou naběračkou odeberte z polévky část manga s mrkví a zbytek polévky rozmixujte. Polévku dochuťte skořící, mušk.oříškem, pepřem, citrónovou šťávou a solí, přidejte smetanu, odebranou mrkev s mangem a nechte projít varem.
  4. Podávejte ozdobené koriandrem.

TIP:

Mango je tropické ovoce, které má neobvykle vysoký obsah hned tří antioxidantů: vitaminu C, vitaminu E a beta karotenu - základu pro syntézu vitaminu A. Všechny tři zmíněné vitaminy jsou nezbytné pro náš imunitní systém a vykonávají roli důležitého strážce zdraví buněk. Mango je proto velmi vhodné konzumovat v rámci čistících kúr, při rekonvalescenci, v době nemoci i jako prevenci nemocí, pro celkové posílení těla.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z manga a mrkve

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat