Prostreno.cz

Polévka z bílého zelí

Recept na polévku z čerstvého zelí s klobásou, která se podává s chlebem jako hlavní chod.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 709 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy11g
tuky11g

Ingredience na

  • 1200 g čerstvého bílého zelí
  • 150 g cibule
  • 300 g vepřových žeber
  • 2 ks klobásy
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Omytá vepřová žebra dejte do hrnce a zalijte vodou jen tolik, aby byla přikrytá. Přidejte bobkový list a nové koření. Uvařte doměkka.
  2. Pak vývar sceďte a z kosti oberte maso. V jiném hrnci na sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte mouku a připravte jíšku, kterou zalijte vývarem z žeber.
  3. Přidejte na delší proužky nakrájené zelí. Vařte, až je zelí měkké.
  4. V polovině vaření přidejte nakrájenou klobásu, obrané maso z žeber, dochuťte solí a pepřem a pokud je potřeba, dolijte vodou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,30g
  • Sacharidy:

    203,00g
    • Cukry:

      13,20g
  • Tuky:

    178,28g
  • Vláknina:

    57,00g

Aktivita pro spálení: 169 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Zelná hovězí polévka

(27 hlasů)
1h a 40min
542 kJ

Zelňačka bez smetany

(18 hlasů)
50min
802 kJ

Polévka zelná

(19 hlasů)
40min
399 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat