Prostreno.cz

Polévka z bílého zelí

Recept na polévku z čerstvého zelí s klobásou, která se podává s chlebem jako hlavní chod.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 592 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky6g

Ingredience na

  • 1200 g čerstvého bílého zelí
  • 150 g cibule
  • 300 g vepřových žeber
  • 2 ks klobásy
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře

Postup přípravy

  1. Omytá vepřová žebra dejte do hrnce a zalijte vodou jen tolik, aby byla přikrytá. Přidejte bobkový list a nové koření. Uvařte doměkka.
  2. Pak vývar sceďte a z kosti oberte maso. V jiném hrnci na sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte mouku a připravte jíšku, kterou zalijte vývarem z žeber.
  3. Přidejte na delší proužky nakrájené zelí. Vařte, až je zelí měkké.
  4. V polovině vaření přidejte nakrájenou klobásu, obrané maso z žeber, dochuťte solí a pepřem a pokud je potřeba, dolijte vodou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého zelí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat