Prostreno.cz

Polévka z bílého zelí

Recept na polévku z čerstvého zelí s klobásou, která se podává s chlebem jako hlavní chod.

11.09.2011 lanvin
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

533 kJ / 127 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytá vepřová žebra dejte do hrnce a zalijte vodou jen tolik, aby byla přikrytá. Přidejte bobkový list a nové koření. Uvařte doměkka.
  2. Pak vývar sceďte a z kosti oberte maso. V jiném hrnci na sádle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte mouku a připravte jíšku, kterou zalijte vývarem z žeber.
  3. Přidejte na delší proužky nakrájené zelí. Vařte, až je zelí měkké.
  4. V polovině vaření přidejte nakrájenou klobásu, obrané maso z žeber, dochuťte solí a pepřem a pokud je potřeba, dolijte vodou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,30 g
  • Sacharidy:

    287,00 g
    • Cukry:

      16,20 g
  • Tuky:

    177,28 g
  • Vláknina:

    90,00 g

Aktivita pro spálení:

127 kcal
15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení





Podobné recepty

Zelná hovězí polévka

(27 hlasů)
1h a 40min
264 kJ

Zelňačka bez smetany

(18 hlasů)
50min
303 kJ

Polévka zelná

(19 hlasů)
40min
360 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého zelí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba