Prostreno.cz

Pečená makrela

Makrela je oblíbená tučná mořská ryba. Patří mezi významné zdroje bílkovin, omega-3 nenasycených mastných kyselin a řady prospěšných vitamínů a minerálů. Je vhodná jak pro pečení v troubě , tak k přípravě na grilu.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 2039 kJ / 487 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy25g
tuky41g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks citron
  • K přípravě
  • 4 ks vykuchané makrely - á 300-400 g
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 4 plátky másla
  • 2 lžíce másla
  • 0.5 svazku petrželky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Pekáček vymažte máslem .
  2. Očištěné, omyté makrely osušte papírovým ubrouskem a každou z obou stran na několika místech mělce nařízněte nožem , osolte je a pepřete.
  3. Makrely obalte v mouce a do každé vložte snítku petržele.
  4. Makrely uložte do vymazaného pekáčku , na každou položte plátek másla , pekáček dejte do předehřáté trouby a pečte 30 -40 minut , záleží na velikosti ryb , během pečení ryby obraťte a polévejte máslem z pekáčku .
  5. Podávejte s kouskem citrónu .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,90g
  • Sacharidy:

    157,70g
    • Cukry:

      9,80g
  • Tuky:

    168,20g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 487 kcal

60

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečená makrela

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat