Prostreno.cz

Placky z květáku a hrášku

Květák je univerzální surovina, z které lze připravit lahodné polévky, hlavní jídla i přílohy.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 344 kJ / 82 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Růžičky květáku nasypte do vařící vody a vařte 3 minuty, poté přisypte hrášek a vařte, až bude květák i hrášek měkký .
  2. Uvařený květák s hráškem sceďte a nasypte do misky .
  3. Zeleninu rozmačkejte vidličkou , nebo šťouchadlem na brambory.
  4. Přidejte rozšlehaná vejce, česnek , strouhanku , kmín, majoránku , petrželku , podle chuti osolte , opepřete a promíchejte .
  5. Z připravené směsi pečte na oleji placky .
  6. Opečené placky pokládejte na papírový ubrousek.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,32g
  • Sacharidy:

    226,86g
    • Cukry:

      7,50g
  • Tuky:

    132,74g
  • Vláknina:

    22,85g

Aktivita pro spálení: 82 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(7 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Placky z květáku a hrášku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat