Prostreno.cz

Lilek s ementálem

Pečený lilek se sýrem a tuňákem .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 716 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy4g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks lilky
  • 150 g nastrouhaného sýra ementál - případně jiný tvrdý sýr
  • 180 g tuňáka ve vlastní šťávě - scezený okapaný
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 6 lžic kvalitního oleje
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Olej důkladně promíchejte s prolisovaným česnekem , provensálským kořením a citronovou šťávou.
  2. Troubu předehřejte na 200 ° C. Tuňáka sceďte a nechte dobře okapat , pak ho v malé misce rozmačkejte vidličkou.
  3. Lilky překrojte podélně na dvě poloviny ,potřete je připraveným olejem a každou polovinu zabalte zvlášť do alobalu.
  4. Položte je do pekáčku a dejte je na 10 – 15 minut do předehřáté trouby. Podle velikosti lilku ) .
  5. Lilky opatrně rozbalte , podle chuti je osolte , opepřete a na lilky rozdělte tuňáka .
  6. Lilky s tuňákem posypte sýrem a dejte na 5 minut zpět do trouby , nebo až se sýr rozpustí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    31,30g
  • Sacharidy:

    77,08g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    104,74g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 171 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek s ementálem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat