Prostreno.cz

Kuře na víně

Šťavnaté kuře pečené s bílým vínem a bylinkami .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 858 kJ / 205 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy24g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcované kuře
  • 120 g anglické slaniny - nakrájená na kostičky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 250 g malých,hnědých žampionů - překrojené napůl
  • 1 ks velký pórek
  • 2 stroužky česneku - oloupané, překrojené
  • 400 ml suchého bílého vína
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 lžíce lístků čerstvého estragonu
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Pórek - pouze bílou a světle zelenou část – podélně překrojte a nakrájejte na plátky .
  2. Troubu předehřejte na 190 ° C .
  3. Kousky kuřete osolte , obalte je v hladké mouce a maso opečte na oleji ze všech stran v pekáčku , nebo jiné nádobě vhodné na pečení v troubě .
  4. Přidejte pórek , česnek , tymián , estragon , víno , bobkový list a anglickou slaninu .
  5. Maso přikryjte , dejte do předehřáté trouby a pečte 45 minut.
  6. Maso odkryjte ,přidejte houby a pečte , až bude maso měkké .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,52g
  • Sacharidy:

    224,80g
    • Cukry:

      3,14g
  • Tuky:

    154,08g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 205 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

61

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuře na víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat