Prostreno.cz

Pečené filé makrely

Filé makrely pečené s rajčaty a tymiánem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 1551 kJ / 370 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy16g
tuky32g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks filety chlazené makrely - á 200 g
  • 4 ks středně velká rajčat
  • 1 ks velká , bílá cibule - oloupaná, nakrájená na plátky
  • 2 lžíce piniových oříšků - volitelné
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce sherry octa
  • 2 špetky mletého barevného pepře
  • 1 lžička soli
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Zapékací misku vymažte olejem.
  2. Troubu předehřejte na 200°.
  3. Ryby osolte , opepřete a uložte je do zapékací misky.
  4. Omytá rajčata nakrájejte na plátky a uložte je kolem ryb.
  5. Rajčata posypte nakrájenou cibulí .
  6. Rajčata jemně osolte , přidejte snítky tymiánu a vše pokapejte máslem.
  7. Vše posypte oříšky , slunečnicovými semínky a pokapejte sherry octem.
  8. Zapékací misku dejte do trouby a pečte přibližně 20 - 25 minut .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,80g
  • Sacharidy:

    129,10g
    • Cukry:

      12,20g
  • Tuky:

    215,40g
  • Vláknina:

    50,94g

Aktivita pro spálení: 370 kcal

46

minut jízdy na kole

35

minut běhu

110

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečené filé makrely

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat