Prostreno.cz

Telecí plátky s hráškem

Telecí maso se v jídelníčku obvykle nevyskytuje příliš často, za což může jeho vyšší pořizovací cena. Pokud telecí patří mezi vaše oblíbené druhy masa, vyzkoušejte jednoduché telecí plátky s hráškem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 199 kJ / 47 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky telecího masa á 180 g - nejlépe kýta
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená na plátky
  • 3 lžíce oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 4 špetky soli
  • 300 g čerstvého cukrového hrášku - nebo mraženého
  • 300 ml masového vývaru - ne silného

Postup přípravy

  1. Plátky masa orestujte v pánvi na oleji.
  2. Orestované maso vyjměte z pánve.
  3. Do stejné pánve nasypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět .
  4. Přidejte hrášek , orestované maso , víno a duste , až se víno odpaří .
  5. Poté přidejte vývar a přikryté duste doměkka. Doba dušení se může lišit v závislosti na síle plátků. Podle chuti maso osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,43g
  • Sacharidy:

    16,21g
    • Cukry:

      5,82g
  • Tuky:

    100,55g
  • Vláknina:

    1,90g

Aktivita pro spálení: 47 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lilek v těstíčku

(3 hlasů)

Rybí karbanátky

(3 hlasů)

Dušené hovězí maso

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí plátky s hráškem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat