Prostreno.cz

Lilek v těstíčku

Plátky lilku smažené jako řízek v kořeněném těstíčku.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    30min příprava

    20min vaření

  • 734 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy15g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks větší lilek
  • Na obalení
  • 3 ks rozšlehaná vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g škrobové moučky
  • 0.5 lžíce pikantní směsi koření
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce strouhanky
  • 200 ml mléka
  • 2 špetky soli
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na plátky silné přibližně 2 cm
  2. V misce smíchejte všechny ingredience na obalování. Pokud je těstíčko řídké ,můžete přidat trochu strouhanky ,pokud je husté , přidejte trochu mléka.
  3. Plátky lilku obalujte v těstíčku a smažte v oleji.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,10g
  • Sacharidy:

    239,00g
    • Cukry:

      8,64g
  • Tuky:

    132,60g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 175 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek v těstíčku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat