Prostreno.cz

Dušená vepřová krkovice

Dušená vepřová krkovice s lahodnou omáčkou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 431 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky vepřové krkovice bez kostí á 180 g
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 ks středně velká mrkev - oloupaná , nahrubo nastrouhaná
  • 1 ks menší petržel - oloupaná , nahrubo nastrouhaná
  • Na obalení
  • 0.5 hrnku hladké mouky

Postup přípravy

  1. Vepřové plátky osolte , opepřete a obalte je v hladké mouce.
  2. Maso opečte z obou stran v kastrolu na rozehřátém oleji .
  3. K masu přidejte nastrouhanou mrkev , nastrouhanou petržel , česnekový a cibulový prášek a vývar. Přikryté duste doměkka.
  4. Maso vyndejte a omáčku rozmixujte dohladka. Pro hustější omáčku můžete přidat lžíci instantní jíšky.
  5. Maso vložte zpět do rozmixované omáčky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,44g
  • Sacharidy:

    189,80g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    104,53g
  • Vláknina:

    33,10g

Aktivita pro spálení: 103 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Tip na oběd

Více tipů

Lilek pečený s rajčaty

(5 hlasů)

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Telecí plátky s hráškem

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušená vepřová krkovice

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat