Prostreno.cz

Králík na víně Marsala

Jemnému králičímu masu dodají chuť olivy , víno a kapary.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 634 kJ / 151 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 300 ml vína Marsala
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 10 ks černých oliv
  • 1 lžíce kaparů
  • 4 špetky aromatických bylin - rozmarýn, tymián , nebo šalvěj
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 5 lžic oleje
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na tenké plátky .
  2. Maso osolte a obalte v hladké mouce.
  3. Ve velkém rendlíku rozehřejte olej , přidejte maso,cibuli a maso ze všech stran opečte.
  4. Maso zalijte vínem, vývarem , přidejte bylinky, oloupaný česnek , králíka podle chuti opepřete a duste doměkka. V polovině dušení přisypte k masu olivy a kapary .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,60g
  • Sacharidy:

    193,50g
    • Cukry:

      11,20g
  • Tuky:

    119,23g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 151 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Hovězí kari

(5 hlasů)

Telecí plátky s hráškem

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Králík na víně Marsala

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat