Prostreno.cz

Králík na houbách

Jemné a zdravé králičí maso je skvělé na pečení . Když přidáte zeleninu a houby, bude mít maso vynikající chuť.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 236 kJ / 56 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 lžíce pikantní hořčice
  • 1 ks červená paprika - nakrájená na kostičky
  • 250 g nakrájených hub - lesní , nebo žampiony
  • 2 ks masitá rajčata - nakrájená na kousky
  • 300 ml masového vývaru
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °.
  2. Porce králíka uložte do pekáčku.
  3. Maso osolte a potřete hořčicí .
  4. Přidejte tymián , podlijte vývarem a přikryté duste v troubě přibližně 45 minut.
  5. K masu přidejte nakrájenou papriku ,houby , rajčata a duste v troubě , až je maso měkké. Podle potřeby podlijte dalším vývarem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,70g
  • Sacharidy:

    43,70g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    13,70g
  • Vláknina:

    19,00g

Aktivita pro spálení: 56 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na houbách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat