Prostreno.cz

Smažená rýže s květákem a kimči

Tento recept na smaženou rýži s květákem a kimči je skvělým způsobem, jak připravit rychlý a zdravý oběd. Květák a kimči dodají jídlu výraznou chut' a vůni, zatímco rýže poskytne dostatek energie na zbytek dne.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 842 kJ / 201 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy45g
tuky0g

Ingredience na

  • 200 g rýže
  • 1 ks malý květák
  • 200 g kimči
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte podle návodu na balení
  2. Květák rozdělte na růžičky a orestujte na sezamovém oleji
  3. Přidejte nastrouhaný česnek a kimči a smažte dalších pár minut
  4. Přidejte uvařenou rýži a sójovou omáčku, promíchejte a osolte a opepřete podle chuti
  5. Podávejte horké

TIP:

Kimči můžete nahradit jinou fermentovanou zeleninou podle vaší chuti.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,70g
  • Sacharidy:

    126,40g
    • Cukry:

      2,60g
  • Tuky:

    1,08g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 201 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Divoká rýže s ořechy

(8 hlasů)
1h a 5min
773 kJ

Rýže s oříšky

(20 hlasů)
40min
612 kJ

Asijské kuřecí nudličky

(5 hlasů)
1h a 20min
902 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Ohodnoťte recept:
Smažená rýže s květákem a kimči

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat