Prostreno.cz

Játra na cibulce

Klasický, jednoduchý recept na játra vepřová na cibulce.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 596 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • 800 g vepřových jater
  • 150 ml bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička červené sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 3 špetky soli
  • 1 ks cibule

Postup přípravy

  1. V kastrolu na rozehřátém oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájený česnek a očištěná, nakrájená játra. Posypte paprikou, promíchejte, zaprašte moukou a za stálého míchání restujte 5 minut.
  2. Játra podlijte vínem a duste 15-20 minut doměkka. Hotová játra dochuťte solí a pepřem.
  3. Podávejte s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Játra na cibulce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat