Prostreno.cz

Kuřecí játra po maďarsku

Kuřecí játra jsou bohatým zdrojem mnoha vitamínů, proto je určitě zařazujte do svého jídelníčku. Určitě zkuste i tento recept.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 25min

    5min příprava

    20min vaření

  • 873 kJ / 208 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy5g
tuky14g

Ingredience na

  • 500 g kuřecích jater
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 ks maďarské klobásy
  • 1 ks cibule
  • 1 ks naložené papriky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička papriky - sladké maďarské
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička majoránky
  • špetka pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • mouka - na zahuštění

Postup přípravy

  1. Cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky a v tlakovém hrnci na oleji osmažte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte na kostičky nakrájenou oloupanou klobásu a chvíli restujte. Vložte játra, okmínujte, chvíli restujte, přidejte papriku a majoránku, zamíchejte a zalijte vodou a poté na malé kostičky nakrájenou naloženou papriku.
  2. Hrnec zakryjte a vařte cca 15 minut. Zkuste, zda jsou játra měkká, pokud ano, zahustěte moukou nebo hotovou jíškou, odstavte z plotny a dosolte.

TIP:

Jako přílohu podávejte bylinkovou rýži.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    153,60g
  • Sacharidy:

    370,10g
    • Cukry:

      43,34g
  • Tuky:

    246,45g
  • Vláknina:

    148,00g

Aktivita pro spálení: 208 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Játrová omáčka

(23 hlasů)
50min
741 kJ

Drůbeží játra na víně

(18 hlasů)
35min
671 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí játra po maďarsku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat