Prostreno.cz

Kuřecí játra po maďarsku

Kuřecí játra jsou bohatým zdrojem mnoha vitamínů, proto je určitě zařazujte do svého jídelníčku. Určitě zkuste i tento recept.

  • 25min

    5min příprava

    20min vaření

  • 738 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 500 g kuřecích jater
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 ks maďarské klobásy
  • 1 ks cibule
  • 1 ks naložené papriky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička papriky - sladké maďarské
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička majoránky
  • špetka pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • mouka - na zahuštění

Postup přípravy

  1. Cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky a v tlakovém hrnci na oleji osmažte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte na kostičky nakrájenou oloupanou klobásu a chvíli restujte. Vložte játra, okmínujte, chvíli restujte, přidejte papriku a majoránku, zamíchejte a zalijte vodou a poté na malé kostičky nakrájenou naloženou papriku.
  2. Hrnec zakryjte a vařte cca 15 minut. Zkuste, zda jsou játra měkká, pokud ano, zahustěte moukou nebo hotovou jíškou, odstavte z plotny a dosolte.

TIP:

Jako přílohu podávejte bylinkovou rýži.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí játra po maďarsku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat