Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Játrová omáčka

malinkaa
22hlasů
Hodnotit

50min

10min příprava

40min vaření

772 kJ

energetická hodnota na 100g

54 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky32g sacharidy6g bílkoviny

Jednou za čas je dobré dát do jídelníčku i játra. Je jednou na jaký způsob si je připravíte. Já vám chci představit ten svůj.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 3 lžíce sádla - na jíšku
  • 1 ks větší cibule - na jíšku
  • 3 lžíce hladké mouky - na jíšku
  • 1 l vývaru - z jater
  • 400 g jater - krůtích - můžete použít i vepřová nebo hovězí
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 lžíce soli - dle chuti - se solí nespěchejte, osolte až po uvaření jater
  • Na ozdobu
  • 1 sklenička sterilovaných okurků
  • Na přílohu
  • 3 sáčky rýže - jako příloha je nejlepší

Postup přípravy

  • Do hrnce dejte vodu, játra, kmín, bobkové listy a dejte vařit. Po uvaření játra vytáhněte na misku, zakryjte, aby neoschly a nezapomeňte vytáhnout bobkové listy. Vývar dále nevařte.
  • Na sádle osmahněte na drobno nakrájenou cibuli. Přidejte mouku a usmažte zlatavou jíšku. Poté ji zalijte studeným vývarem z jater. Pokud vývar není ještě studený, jíšku zalijte hrnkem studené vody, rozšlehejte a nalijte vývar z jater, osolte.
  • Asi tak půl hodiny ještě povařte. Do uvařené omáčky dejte zpět uvařená játra a ještě chvíli povařte. Podávejte s rýží. Můžete dozdobit sterilovaným okurkem.
Čokoládový koláč sypaný ořechy

Čokoládový koláč sypaný ořechy

1h a 45min 1390kJ 220 Kč

Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

Pikantní kuřecí játra

30 hlasů
30min 932 kJ 55 Kč
Kuřecí játra po maďarsku

Kuřecí játra po maďarsku

16 hlasů
25min 738 kJ 107 Kč
Drůbeží játra na víně

Drůbeží játra na víně

16 hlasů
35min 571 kJ 89 Kč
Drůbeží játra s jablkem

Drůbeží játra s jablkem

23 hlasů
45min 669 kJ 82 Kč
Restovaná játra

Restovaná játra

19 hlasů
25min 544 kJ 110 Kč
Grilovaná játra

Grilovaná játra

15 hlasů
1h a 30min 770 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření