Prostreno.cz

Pikantní kuřecí játra

Milovníci ostrých jídel si tady určitě přijdou na své, ať už uděláte kuřecí játra s rýží či hranolkami.

  • 30min

    0min příprava

    30min vaření

  • 931 kJ / 222 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy4g
tuky16g

Ingredience na

  • 300 g jater
  • 4 lžíce jemného kečupu
  • 100 g anglické slaniny
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce worcesteru
  • špetka chilli
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Kuřecí játra nakrájejte na kostičky, opepřete a na oleji zprudka opečte. Vyndejte bokem, do oleje vhoďte na kostičky nakrájenou slaninu, osmažte.
  2. Přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, zlehka orestujte, přidejte kečup, worcester a chilli, můžete přilít trochu vody, zamíchejte a vráťte zpět játra.
  3. Dolejte vodou, aby byla játra napůl ponořená, a pod pokličkou vařte, dokud játra nejsou hotová. Nakonec dosolte a případně přidejte více chilli a pepře.

TIP:

Podávejte s rýží nebo s americkými brambory.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní kuřecí játra

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat