Prostreno.cz

Italské rizoto s chřestem, hráškem a hřiby

Italské rizoto s chřestem, hráškem a hřiby je lahodné a krémové jídlo, které kombinuje jemnou chuť chřestu, sladkost hrášku a bohatou chuť hřibů. Toto rizoto je ideální jako lehčí oběd nebo večeře. 

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 512 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy17g
tuky4g

Ingredience na

  • 300 g arborio rýže
  • 200 g čerstvého chřestu
  • 150 g čerstvého hrášku
  • 100 g hřibů
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g parmezánu
  • 50 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

  1. Chřest očistěte a nakrájejte na menší kousky. Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte cibuli a česnek a restujte do zlatova
  3. Přidejte hřiby a chřest a restujte asi 5 minut
  4. Přidejte rýži a míchejte, dokud není rýže průhledná
  5. Zalijte bílým vínem a nechte odpařit
  6. Postupně přidávejte zeleninový vývar, vždy po jedné naběračce, a míchejte, dokud se vývar nevsákne. Tento proces opakujte, dokud není rýže měkká a krémová (asi 18-20 minut)
  7. Přidejte hrášek a parmezán a dobře promíchejte. Dochutíme solí a pepřem
  8. Rizoto odstavte z ohně a nechte 2 minuty odpočinout

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete na závěr přidat lžíci mascarpone.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,10g
  • Sacharidy:

    218,70g
    • Cukry:

      13,44g
  • Tuky:

    212,03g
  • Vláknina:

    36,00g

Aktivita pro spálení: 122 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

36

minut uklízení



Podobné recepty

Chřestová polévka

(1 hlasů)
30min
377 kJ

Hovězí steak se zeleným chřestem

(1 hlasů)
35min

Pečený chřest v parmské šunce

(1 hlasů)
30min
506 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Italské rizoto s chřestem, hráškem a hřiby

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat