Prostreno.cz

Hovězí steak se zeleným chřestem

Tento recept na hovězí steak z hovězího hrudí se zeleným chřestem je ideální pro slavnostní večeři nebo grilovačku. Kombinace šťavnatého masa a křupavého chřestu vytváří dokonalou harmonii chutí.

35min

15min příprava

20min vaření

272 kJ / 65 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Hovězí hrudí ponechte vcelku. Maso dobře osušte, osolte a opepřete z obou stran. Můžete ho dochutit i bylinkami, které máte rádi, například tymiánem a rozmarýnem.
  2. Na grilovací pánvi (nebo grilu) rozehřejte olivový olej a steaky zprudka opečte z obou stran, aby se zatáhly. Poté snižte teplotu a opékejte dalších 5-7 minut z každé strany, dokud nejsou steaky propečené dle vaší chuti
  3. Mezitím si připravte zelený chřest. Omyjte ho a odlomte tvrdé konce. Česnek si nasekejte najemno
  4. Na jiné pánvi rozehřejte máslo a přidejte nasekaný česnek. Krátce osmahněte, poté přidejte chřest a restujte 5-7 minut, dokud není chřest měkký, ale stále křupavý
  5. Na závěr pokapejte chřest citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem
  6. Hovězí můžete na závěr dochutit chilli vločkami. Podávejte s chřestem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    146,45 g
  • Sacharidy:

    17,83 g
    • Cukry:

      4,93 g
  • Tuky:

    110,06 g
  • Vláknina:

    9,75 g

Aktivita pro spálení:

182 kcal
22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení





Podobné recepty

Marináda na steaky

(3 hlasů)
15min
760 kJ

Steaky z tuňáka

(6 hlasů)
20min
2431 kJ

Grilované houby portobello

(4 hlasů)
30min
1166 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hovězí steak se zeleným chřestem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba