Prostreno.cz

Hovězí steak se zeleným chřestem

Tento recept na hovězí steak z hovězího hrudí se zeleným chřestem je ideální pro slavnostní večeři nebo grilovačku. Kombinace šťavnatého masa a křupavého chřestu vytváří dokonalou harmonii chutí.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
tuky10g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Hovězí hrudí ponechte vcelku. Maso dobře osušte, osolte a opepřete z obou stran. Můžete ho dochutit i bylinkami, které máte rádi, například tymiánem a rozmarýnem.
  2. Na grilovací pánvi (nebo grilu) rozehřejte olivový olej a steaky zprudka opečte z obou stran, aby se zatáhly. Poté snižte teplotu a opékejte dalších 5-7 minut z každé strany, dokud nejsou steaky propečené dle vaší chuti
  3. Mezitím si připravte zelený chřest. Omyjte ho a odlomte tvrdé konce. Česnek si nasekejte najemno
  4. Na jiné pánvi rozehřejte máslo a přidejte nasekaný česnek. Krátce osmahněte, poté přidejte chřest a restujte 5-7 minut, dokud není chřest měkký, ale stále křupavý
  5. Na závěr pokapejte chřest citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem
  6. Hovězí můžete na závěr dochutit chilli vločkami. Podávejte s chřestem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,60g
  • Sacharidy:

    250,80g
    • Cukry:

      20,00g
  • Tuky:

    209,47g
  • Vláknina:

    77,00g



Podobné recepty

Marináda na steaky

(3 hlasů)
15min
795 kJ

Steaky z tuňáka

(6 hlasů)
20min
2431 kJ

Grilované houby portobello

(4 hlasů)
30min
1166 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Hovězí steak se zeleným chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat