Prostreno.cz

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou je lahodný dezert, který kombinuje kyselost rebarbory s křupavou sladkou drobenkou. Tento koláč je ideální pro jarní a letní měsíce, kdy je rebarbora v sezóně. 

  • 1h a 10min

    30min příprava

    40min vaření

  • 1157 kJ / 276 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy40g
tuky11g

Ingredience na

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 1 ks balíček vanilkového cukru
  • 1 ks balíček prášku do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 500 g rebarbory
  • 100 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 100 g másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C
  2. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Smíchejte s cukrem a nechte chvíli odstát
  3. V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Přidejte vejce, mléko a olej a vše dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto
  4. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy
  5. Na těsto rovnoměrně rozložte rebarboru
  6. Připravte drobenku: v míse smíchejte mouku, cukr a máslo a prsty vytvořte drobenku
  7. Drobenku rovnoměrně nasypte na rebarboru
  8. Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut, dokud drobenka nezíská zlatavou barvu
  9. Nechte koláč vychladnout a podávejte

TIP:

Pokud máte rádi výraznější chuť, můžete do drobenky přidat trochu skořice nebo mletého zázvoru.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,03g
  • Sacharidy:

    609,56g
    • Cukry:

      404,40g
  • Tuky:

    197,70g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 276 kcal

34

minut jízdy na kole

26

minut běhu

82

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rebarborový koláč s drobenkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat