Prostreno.cz

Korejský bibimbap

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, které se skládá z rýže, různých druhů zeleniny, masa a pikantní omáčky. Je to skvělý způsob, jak využít zbytky zeleniny a vytvořit chutné a výživné jídlo.
 

50min

30min příprava

20min vaření

1807 kJ / 431 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a marinujte v sójové omáčce, sezamovém oleji, cukru, soli a pepři.
  2. Mrkev a cuketu nakrájejte na tenké proužky.
  3. Špenát blanšírujte a smíchejte s nasekaným česnekem, solí a sezamovým olejem.
  4. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a postupně osmahněte mrkev, cuketu a maso.
  5. Vejce osmažte jako volské oko.
  6. Na dno misky dejte rýži, na ni naaranžujte zeleninu, maso a vejce.
  7. Posypte sezamovými semínky a podávejte s gochujang omáčkou.

TIP:

Pro vegetariánskou verzi můžete nahradit maso tofu nebo tempehem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    92,64 g
  • Sacharidy:

    355,36 g
    • Cukry:

      139,00 g
  • Tuky:

    280,45 g
  • Vláknina:

    44,00 g

Aktivita pro spálení:

431 kcal
53

minut jízdy na kole

41

minut běhu

128

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Korejský bibimbap

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba