Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík na tymiánu

lanvin
11hlasů
Hodnotit

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

465 kJ

energetická hodnota na 100g

160 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky5g sacharidy8g bílkoviny

Králík patří k pochoutkám v české kuchyni, navíc králičí maso je dietní.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5 kg králíka
  • 500 g mrkve
  • 3 ks cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 100 g másla

Postup přípravy

  • Omytého králíka naporcujte na 8 porcí, osolte a opepřete.
  • Očištěnou mrkev, oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Do pekáčku dejte králíka, mrkev, česnek a cibuli. Posypte nakrájeným tymiánem, nakrájeným rozmarýnem a lehce promíchejte.
  • Přelijte rozpuštěným máslem, podlijte šálkem vody, přikryjte a pečte v troubě při 200°C asi 50-60 minut.
Mrkvový salát s červenou řepou

Mrkvový salát s červenou řepou

1 hlas
45min 333kJ 70 Kč
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

1 hlas
15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

Svíčková z králíka a houskový knedlík

13 hlasů
2h a 35min 966 kJ 221 Kč
Králík v pelíšku

Králík v pelíšku

11 hlasů
1h a 15min 412 kJ 167 Kč
Králík na víně

Králík na víně

15 hlasů
1h a 20min 831 kJ 144 Kč
Králík s tymiánem a bazalkou

Králík s tymiánem a bazalkou

14 hlasů
1h a 15min 850 kJ 220 Kč
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

20 hlasů
50min 725 kJ 170 Kč
Králičí roláda s bylinkovou směsí

Králičí roláda s bylinkovou směsí

13 hlasů
1h a 50min 422 kJ 236 Kč

Články nejen o vaření