Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík na tymiánu

lanvin
10hlasů
Hodnotit

1h a 20min

20min příprava

60min vaření

416 kJ

energetická hodnota na 100g

160 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky3g sacharidy7g bílkoviny

Králík patří k pochoutkám v české kuchyni, navíc králičí maso je dietní.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5 kg králíka
  • 500 g mrkve
  • 3 ks cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky čerstvě namletého černého pepře
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 100 g másla

Postup přípravy

  • Omytého králíka naporcujte na 8 porcí, osolte a opepřete.
  • Očištěnou mrkev, oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Do pekáčku dejte králíka, mrkev, česnek a cibuli. Posypte nakrájeným tymiánem, nakrájeným rozmarýnem a lehce promíchejte.
  • Přelijte rozpuštěným máslem, podlijte šálkem vody, přikryjte a pečte v troubě při 200°C asi 50-60 minut.
Brambory s čedarem

Brambory s čedarem

3 hlasy
1h a 30min 678kJ 140 Kč
Polévka s růžičkovou kapustou

Polévka s růžičkovou kapustou

3 hlasy
55min 387kJ 120 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

Svíčková z králíka a houskový knedlík

12 hlasů
2h a 35min 966 kJ 221 Kč
Králík v pelíšku

Králík v pelíšku

11 hlasů
1h a 15min 412 kJ 167 Kč
Králík na víně

Králík na víně

14 hlasů
1h a 20min 829 kJ 144 Kč
Králík s tymiánem a bazalkou

Králík s tymiánem a bazalkou

13 hlasů
1h a 15min 530 kJ 220 Kč
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

18 hlasů
50min 631 kJ 170 Kč
Králičí roláda s bylinkovou směsí

Králičí roláda s bylinkovou směsí

11 hlasů
1h a 50min 418 kJ 236 Kč

Články nejen o vaření