Prostreno.cz

Tuňákový salát s vejcem, okurkou a řeckým jogurtem

Tento osvěžující tuňákový salát kombinuje jemnost řeckého jogurtu s křupavostí okurky a sytostí vajec. Je ideální pro rychlý oběd nebo lehkou večeři.

20min

10min příprava

10min vaření

411 kJ / 98 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vejce uvařte natvrdo zchlaďte a oloupejte. Nakrájejte na menší kousky
  2. Okurku omyjte a nakrájejte na tenké plátky
  3. Tuňáka sceďte a dejte do mísy
  4. Přidejte nakrájená vejce a okurku k tuňákovi
  5. Vmíchejte řecký jogurt a citronovou šťávu
  6. Osolte a opepřete dle chuti
  7. Salát důkladně promíchejte a ozdobte čerstvou petrželkou

TIP:

Pro extra křupavost přidejte do salátu hrst nasekaných vlašských ořechů.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,20 g
  • Sacharidy:

    14,34 g
    • Cukry:

      7,02 g
  • Tuky:

    36,72 g
  • Vláknina:

    0,56 g

Aktivita pro spálení:

403 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

120

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

čerstvá okurka

15 kcal / 100g
B0,63 g
S3 g
T0,18 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

tuňák v oleji

198 kcal / 100g
B25 g
S0 g
T8 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tuňákový salát s vejcem, okurkou a řeckým jogurtem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba