Prostreno.cz

Smažený kapr

Smažený kapr je tradiční české jídlo, které se často podává během vánočních svátků. Jeho křupavá kůrka a jemné maso dělají z tohoto pokrmu oblíbenou pochoutku.

25min

15min příprava

10min vaření

1018 kJ / 243 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Filety kapra osolte a opepřete z obou stran.
  2. Připravte si tři misky: jednu s hladkou moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí se strouhankou.
  3. Každý filet obalte nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance.
  4. V pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
  5. Obalené filety smažte dozlatova z obou stran přibližně 4-5 minut na každé straně.
  6. Po usmažení nechte filety okapat na papírové utěrce.
  7. Podávejte s plátkem citronu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    201,90 g
  • Sacharidy:

    201,44 g
    • Cukry:

      11,35 g
  • Tuky:

    276,37 g
  • Vláknina:

    12,00 g

Aktivita pro spálení:

1039 kcal
129

minut jízdy na kole

98

minut běhu

310

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí řízek

25min
1305 kJ

Vepřový řízek

18min
1469 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smažený kapr

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba