Prostreno.cz

Kuřecí řízek

Tradiční český pokrm, který je oblíbený pro svou křupavou krustu a šťavnaté maso. Ideální pro rychlý oběd nebo večeři.

25min

15min příprava

10min vaření

1305 kJ / 311 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky a jemně naklepejte.
  2. Osolte a opepřete z obou stran.
  3. Připravte si tři misky: jednu s moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí se strouhankou.
  4. Každý plátek masa obalte nejprve v mouce, poté ve vejci, a nakonec ve strouhance.
  5. Na pánvi rozehřejte olej a řízky smažte z obou stran dozlatova.
  6. Po usmažení nechte řízky okapat na papírové utěrce.

TIP:

Můžete podávat s bramborem nebo bramborovou kaší.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    219,40 g
  • Sacharidy:

    187,94 g
    • Cukry:

      8,35 g
  • Tuky:

    250,62 g
  • Vláknina:

    9,00 g

Aktivita pro spálení:

980 kcal
122

minut jízdy na kole

93

minut běhu

292

minut uklízení





Podobné recepty

Celerové řízky

(6 hlasů)
60min
675 kJ

Vepřový řízek v bylinkové krustě

(1 hlasů)
1h a 5min
1101 kJ

Jednoduchý kuřecí špíz

(3 hlasů)
1h a 10min
911 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

kuřecí prsa

165 kcal / 100g
B31 g
S0 g
T3 g

Hranolky smažené

312 kcal / 100g
B3 g
S41 g
T15 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kuřecí řízek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba