Prostreno.cz

Vepřový řízek

Vepřový řízek je klasické české jídlo, které je oblíbené pro svou křupavou krustu a šťavnaté maso. Tento recept vás provede přípravou dokonalého řízku, který potěší každého milovníka tradiční české kuchyně.

18min

10min příprava

8min vaření

1469 kJ / 351 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřové kotlety jemně naklepejte paličkou na maso osolte a opepřete z obou stran.
  2. Připravte si tři talíře: jeden s hladkou moukou, druhý s rozšlehanými vejci a třetí se strouhankou.
  3. Každý plátek masa obalte nejprve v mouce, poté ve vejci, a nakonec ve strouhance.
  4. V pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
  5. Řízky smažte z obou stran dozlatova přibližně 3-4 minuty na každé straně.
  6. Hotové řízky nechte okapat na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.

TIP:

Pro extra křupavou krustu můžete řízky obalit dvakrát, tedy opakovat krok s vejcem a strouhankou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    172,40 g
  • Sacharidy:

    187,94 g
    • Cukry:

      8,35 g
  • Tuky:

    271,62 g
  • Vláknina:

    9,00 g

Aktivita pro spálení:

1016 kcal
127

minut jízdy na kole

96

minut běhu

303

minut uklízení





Podobné recepty

Řízek z lilku

(4 hlasů)
45min
849 kJ

Kedlubnové řízky

(4 hlasů)
55min
970 kJ

Celerové řízky

(6 hlasů)
60min
675 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřový řízek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba