Prostreno.cz

Polévka z mrkve, dýně a batátu se sýrem feta

Tato krémová polévka z mrkve, dýně a batátu je ideální pro chladné dny. Její jemná chuť je doplněna slaným sýrem feta, který dodává pokrmu zajímavý kontrast. Polévka je nejen chutná, ale také plná vitamínů a minerálů.

45min

15min příprava

30min vaření

201 kJ / 48 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Mrkev, dýni a batát oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do zlatova.
  4. Přidejte nakrájenou mrkev, dýni a batát a krátce orestujte.
  5. Zalijte zeleninovým vývarem, osolte a opepřete dle chuti.
  6. Vařte na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne.
  7. Polévku rozmixujte do hladka pomocí tyčového mixéru.
  8. Podávejte s rozdrobeným sýrem feta a ozdobte čerstvou petrželkou.

TIP:

Pro extra krémovou konzistenci můžete přidat trochu kokosového mléka.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,38 g
  • Sacharidy:

    113,64 g
    • Cukry:

      38,31 g
  • Tuky:

    52,34 g
  • Vláknina:

    14,92 g

Aktivita pro spálení:

265 kcal
33

minut jízdy na kole

25

minut běhu

79

minut uklízení





Podobné recepty

Rychlá fazolová polévka

(1 hlasů)
30min
178 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z mrkve, dýně a batátu se sýrem feta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba