Prostreno.cz

Dušená hovězí žebra s kostí a švestkami

Tento recept na dušená hovězí žebra s kostí a švestkami je ideální pro milovníky kombinace masa a ovoce. Švestky dodávají pokrmu sladkou a jemnou chuť která se skvěle doplňuje s bohatou chutí vepřového masa.

2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

783 kJ / 187 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřová žebra osolte a opepřete
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a žebra zprudka opečte ze všech stran
  3. Přendejte žebra do hrnce
  4. Na stejné pánvi osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev
  5. Přidejte švestky, bobkový list a nové koření
  6. Směs přendejte k žebrům do hrnce
  7. Zalijte červeným vínem a vodou
  8. Přiveďte k varu poté snižte teplotu a nechte dusit pod pokličkou asi 2 hodiny, dokud maso není měkké
  9. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem

TIP:

Pro výraznější chuť můžete přidat trochu tymiánu nebo rozmarýnu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    232,26 g
  • Sacharidy:

    413,32 g
    • Cukry:

      100,32 g
  • Tuky:

    337,11 g
  • Vláknina:

    102,26 g

Aktivita pro spálení:

1332 kcal
166

minut jízdy na kole

126

minut běhu

397

minut uklízení





Podobné recepty

Švestky v bílém rumu

(3 hlasů)
20min
690 kJ

Švestkové čatní

(1 hlasů)
1h a 20min
344 kJ

Bábovka s jablky

(7 hlasů)
1h a 30min
1244 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená hovězí žebra s kostí a švestkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba