Prostreno.cz

Zelné karbanátky

Recept na výborné zelné karbanátky s mletým masem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 25min

    20min příprava

    1h a 5min vaření

  • 985 kJ / 235 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy24g
tuky11g

Ingredience na

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 1 šálek uvařené rýže
  • 250 g drobně nakrájeného bílého zelí
  • 2 ks vajec
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky bílého pepře
  • 50 ml oleje na smažení
  • 1 miska strouhanky na obalení
  • 200 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy

  1. Mleté maso dejte do mísy, přidejte nakrájené zelí, vejce, sůl, pepř, rýži, prolisovaný česnek a důkladně promíchejte.
  2. Tvořte menší placičky, které obalte ve strouhance a osmažte je na oleji. Nechte okapat na papírovém ubrousku. Pak karbenátky uložte do kastrolu, podlijte vývarem, přikryjte a zvolna duste přibližně 45 minut. Místo bílého zelí můžete použít zelí pekingské.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelné karbanátky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat