Prostreno.cz

Smažené karbanátky

Poctivé české karbanátky jsou energeticky velmi vydatným pokrmem. Milovnice zeleniny si je dají se salátem, drahé polovičce raději nabídněte kaši nebo brambory.

Ohodnotit
(30 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 882 kJ / 210 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy6g
tuky16g

Ingredience na

  • 500 g mletého masa - mix hovězího a vepřového
  • 50-100 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks vejce
  • 1 hrst petrželky - čerstvé
  • 4 lžíce strouhanky - strouhanku budete potřebovat i na obalení karbanátků.
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce koření na mleté maso - máte-li kvalitní maso, tak ani nebude potřeba - chuť dodá cibulka a slanina
  • 1 lžička pikantní hořčice
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na drobno a osmahněte na ní najemno nakrájenou cibulku. Obojí poté ve větší míse rukama smíchejte s ostatními surovinami.
  2. Namočenýma rukama vytvářejte placičky, ty obalte ve strouhance.
  3. Karbanátky smažte z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Podle velikosti a tloušťky tak 3-5 minut z každé strany.
  4. Podávejte s pečivem, bramborovou kaší nebo jen se zeleninovým salátem.

TIP:

Domácí bramborová kaše: 5-6 středních brambor, lžíce másla, hrnek horkého mléka, sůl. Brambory osolte, uvařte, sceďte, rozšťouchejte, přidejte máslo, smíchejte a pomalu šlehejte. Přidávejte horké mléko a zase šlehejte, popřípadě dosolte.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,90g
  • Sacharidy:

    130,40g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    182,47g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 210 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Smažené karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat