Prostreno.cz

Dýňové rizoto

Lehké, rychlé, dobré rizoto s kousky dýně a lilku.

Za poskytnutí receptu a fotografie děkujeme autorce Sto Kolorów Kuchni/Kabamaiga.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 336 kJ / 80 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky2g

Ingredience na

  • 200 g rýže
  • 1 ks lilku
  • 750-1000 g dýně Hokaido
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 2 ks naťové cibulky
  • 3 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 3 lžíce nakrájené zelené petrželky
  • 100 ml zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Rýži uvařte doměkka.
  2. Oloupanou dýni, cibuli, lilek a mrkev nakrájejte na kostky a orestujte na másle. Podlijte vývarem a duste, až je zelenina měkká. Před koncem dušení přidejte nakrájenou naťovou cibulku.
  3. Zeleninu promíchejte s uvařenou rýží a nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňové rizoto

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat