Prostreno.cz

Špenátový salát s rukolou

Jednoduchý, rychlý, zdravý.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 343 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 300 g baby špenátu
  • 200 g rukoly
  • 1 ks jarní cibulky - nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce čerstvého kopru - nakrájeného
  • Na zálivku
  • 4 lžíce octa balsamico
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce medu

Postup přípravy

  1. Všechny přísady na přeliv v misce našlehejte.
  2. Omytý špenát a rukolu dejte do mísy, přidejte cibulku a přelijte přelivem. Promíchejte a hned podávejte.

TIP:

Dětem se špenát podával s tím, že na ně bude mít stejně blahodárný vliv jako na Pepka námořníka. Povědomí o neobyčejně vysokém obsahu železa začíná v roce 1870 u dr. E. von Wolfa. Jím zveřejněné údaje nikdo neověřoval až do roku 1937, kdy vyšlo najevo, že obsah železa je desetkrát menší, než tvrdil, protože se spletl o desetinné místo.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenátový salát s rukolou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat