Prostreno.cz

Špenátový měšec

Pepek námořník získával ze špenátu sílu. Vyzkoušejte jeho účinky a především chuť i vy.

Ohodnotit
(15 hlasů)
1h a 15min

15min příprava

60min vaření

943 kJ / 225 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost


Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso rozklepejte na tenké plátky tak, aby byly co největší, ale netrhaly se a neměly díry. Osolte a opepřete z obou stran. Cibulku na oleji osmažte lehce dozlatova, přidejte špenát, trochu vody a chvíli povařte.
  2. Špenát osolte, opepřete, přidejte trochu muškátového oříšku. Ve smetaně rozmíchejte mouku a špenát zahustěte. Přidejte česnek a chvíli ještě povařte.
  3. Plátky masa poklaďte slaninou, na každý plátek dejte cca 2-3 lžíce špenátu, doprostřed kousek sýra a kraje svážte k sobě do tvaru měšce. Pečte v zakrytém pekáčku při 200°C asi hodinu, před pečením dejte nahoru každého měšce plátek másla.
  4. Můžete podávat například s bramborami lehce rozmačkanými s máslem a zbytkem špenátu.

TIP:

Maso je nejlépe klepat přes igelitovou fólii.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    110,61 g
  • Sacharidy:

    128,54 g
    • Cukry:

      13,94 g
  • Tuky:

    296,53 g
  • Vláknina:

    7,59 g

Aktivita pro spálení:

225 kcal
28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

67

minut uklízení





Podobné recepty

Špenátové lasagne

(47 hlasů)
45min
414 kJ

Špenátová polévka s krutony

(20 hlasů)
15min
878 kJ

Krůtí roládky se špenátem

(22 hlasů)
25min
75 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sýr kozí

364 kcal / 100g
B21 g
S2 g
T21 g

čerstvý špenát

27,6 kcal / 100g
B2,91 g
S2,64 g
T0,6 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Špenátový měšec

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba