Prostreno.cz

Špenátový měšec

Pepek námořník získával ze špenátu sílu. Vyzkoušejte jeho účinky a především chuť i vy.

  • 1h a 15min

    15min příprava

    60min vaření

  • 1268 kJ / 303 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy2g
tuky30g

Ingredience na

  • 500 g vepřového masa - kotlety, na plátky
  • 300 g špenátu
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 plátky másla
  • 150 g anglické slaniny
  • 100 g kozího sýra
  • sůl a pepř
  • muškátový oříšek
  • 1 lžička oleje

Postup přípravy

  1. Maso rozklepejte na tenké plátky tak, aby byly co největší, ale netrhaly se a neměly díry. Osolte a opepřete z obou stran. Cibulku na oleji osmažte lehce dozlatova, přidejte špenát, trochu vody a chvíli povařte.
  2. Špenát osolte, opepřete, přidejte trochu muškátového oříšku. Ve smetaně rozmíchejte mouku a špenát zahustěte. Přidejte česnek a chvíli ještě povařte.
  3. Plátky masa poklaďte slaninou, na každý plátek dejte cca 2-3 lžíce špenátu, doprostřed kousek sýra a kraje svážte k sobě do tvaru měšce. Pečte v zakrytém pekáčku při 200°C asi hodinu, před pečením dejte nahoru každého měšce plátek másla.
  4. Můžete podávat například s bramborami lehce rozmačkanými s máslem a zbytkem špenátu.

TIP:

Maso je nejlépe klepat přes igelitovou fólii.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špenátový měšec

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat