Špenátové lasagne
Kocour Garfield by si na nich určitě nepochutnal, ale vy špenátové lasagne určitě vyzkoušejte.
-
45min
15min příprava
30min vaření
-
821 kJ / 196 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy25g
tuky6g
Ingredience na
- 6 plátků
těstovin lasagne
- 50 g
másla
- 50 g
hladké mouky
- 3 dcl
mléka
-
sůl a pepř
-
muškátový oříšek
- 200 g
kuřecích prsou
- 4 stroužky
česneku
- 1 dcl
smetany na vaření
- 300 g
špenátu
- 1 ks
rajčete
- 300 g
mozzarelly
Postup přípravy
- Lasagne připravte dle návodu, některé druhy je nutno vařit, některé lze použít v suchém stavu. Bešamelovou omáčku připravte tak, že z másla a mouky udělejte světlou jíšku, zalijte mlékem a vařte do zhoustnutí. Pokud by omáčka zhoustla moc, přidejte mléko. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Špenát krátce poduste, osolte, opepřete, přidejte česnek a smetanu. Chvíli povařte. Kuřecí maso nakrájejte na drobné nudličky, ochuťte solí a pepřem a osmažte dozlatova.
- Do zapékací misky dejte na plátky nakrájené rajče, přes ně plátek těstovin, na ně špenát (tak, aby pokryl těstoviny) a kousky kuřecího masa. Zakápněte bešamelem a posypejte sýrem. Na maso dejte plátek těstovin a pokračujte stejně dokud nedojdou suroviny. Poslední vrstva je pouze těstovina, na ní bešamelová omáčka bohatě posypaná stouhanou mozarellou. Špenátové lasagne zapékejte v troubě cca půl hodiny.