Prostreno.cz

Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Neboli bruschetta al pomodoro je výtečný předkrm. Jeho chuť vynikne v závislosti na zralosti rajčátek, které pro vaření zvolíte. Nebojte se proto sáhnout po dražších cherry rajčátkách či oválných (podlouhlých) rajčatech.

  • 15min

    10min příprava

    5min vaření

  • 378 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 ks velké ciabatty - nebo francouzské bagety
  • 1 ks červené cibule
  • 500 g cherry rajčátek - klíčové je, aby byly vyzrálé
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • sůl a pepř
  • olivový olej - na opekání
  • snítka tymiánu - na ozdobu

Postup přípravy

  1. Ciabattu nebo francouzskou bagetu nakrájejte na 2 cm silné plátky, lehce je potřete olivovým olejem a opečte asi 3 minuty z každé strany. Po opečení každý plátek lehce potřete česnekem.
  2. Během pečení si v misce smíchejte rajčata, cibuli, bazalku, ocet a olej. Opepřete a osolte. Směs pokládejte na opečené a očesnekované plátky ciabatty.
  3. Bruschetty můžete na talířích ještě ozdobit snítkou tymiánu.

TIP:

Bruschetty můžete před servírováním posypat strouhaným parmezánem a nechat na pár minut zapéct.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat