Prostreno.cz

Králík na žampiónech

Dietní kralíčí maso připravené na žampiónech.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 476 kJ / 113 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg králíka
  • 150 g šunky
  • 500 g malých hub - nebo žampiónů
  • 300 ml červeného sladkého vína např.Muškát moravský
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 5 špetek soli
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Omytého králíka naporcujte, osolte a potřete hořčicí. V kastrolu na rozehřátém másle s olejem králíka ze všech stran opečte.
  2. Králika přeložte do pekáčku (i s olejem, na kterém jste králíka opékali), přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, snítky rozmarýnu, podlijte vínem a přikryté duste v troubě 30 minut.
  3. Pak přidejte k masu očištěné houby a nakrájenou šunku. Pečte nepřikryté ještě 20-30 minut.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na žampiónech

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat