Prostreno.cz

Králík na žampiónech

Dietní kralíčí maso připravené na žampiónech.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 30min

    15min příprava

    1h a 15min vaření

  • 623 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny18g
sacharidy3g
tuky7g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg králíka
  • 150 g šunky
  • 500 g malých hub - nebo žampiónů
  • 300 ml červeného sladkého vína např.Muškát moravský
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 5 špetek soli
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Omytého králíka naporcujte, osolte a potřete hořčicí. V kastrolu na rozehřátém másle s olejem králíka ze všech stran opečte.
  2. Králika přeložte do pekáčku (i s olejem, na kterém jste králíka opékali), přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, snítky rozmarýnu, podlijte vínem a přikryté duste v troubě 30 minut.
  3. Pak přidejte k masu očištěné houby a nakrájenou šunku. Pečte nepřikryté ještě 20-30 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,20g
  • Sacharidy:

    117,00g
    • Cukry:

      2,80g
  • Tuky:

    210,38g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

(13 hlasů)
2h a 35min
982 kJ

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
742 kJ

Králík na víně

(15 hlasů)
1h a 20min
923 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na žampiónech

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat