Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Králík na žampiónech

lanvin
9hlasů
Hodnotit

1h a 30min

15min příprava

1h a 15min vaření

443 kJ

energetická hodnota na 100g

260 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky1g sacharidy7g bílkoviny

Dietní kralíčí maso připravené na žampiónech.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1-1,5 kg králíka
  • 150 g šunky
  • 500 g malých hub - nebo žampiónů
  • 300 ml červeného sladkého vína např.Muškát moravský
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 5 špetek soli
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  • Omytého králíka naporcujte, osolte a potřete hořčicí. V kastrolu na rozehřátém másle s olejem králíka ze všech stran opečte.
  • Králika přeložte do pekáčku (i s olejem, na kterém jste králíka opékali), přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, snítky rozmarýnu, podlijte vínem a přikryté duste v troubě 30 minut.
  • Pak přidejte k masu očištěné houby a nakrájenou šunku. Pečte nepřikryté ještě 20-30 minut.
Jablečný salát s ředkvičkami

Jablečný salát s ředkvičkami

1 hlas
25min 519kJ 75 Kč
Lilek v panko strouhance

Lilek v panko strouhance

1 hlas
45min 667kJ 99 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

Svíčková z králíka a houskový knedlík

12 hlasů
2h a 35min 966 kJ 221 Kč
Králík v pelíšku

Králík v pelíšku

11 hlasů
1h a 15min 412 kJ 167 Kč
Králík na víně

Králík na víně

14 hlasů
1h a 20min 829 kJ 144 Kč
Králík s tymiánem a bazalkou

Králík s tymiánem a bazalkou

13 hlasů
1h a 15min 530 kJ 220 Kč
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

18 hlasů
50min 631 kJ 170 Kč
Zajíc na sladkokyselo podle Itala

Zajíc na sladkokyselo podle Itala

13 hlasů
1h a 20min 746 kJ 255 Kč

Články nejen o vaření