Prostreno.cz

Poctivá moravská zelňačka

Česká klasika, kterou snad každý uvítá.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 646 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Koleno vařte asi jednu hodinu v papiňáku – také dokud nezměkne. Pak ho oberte od kostí a kůže, maso nakrájejte a ve zbylém vývaru vařte lehce propláchnuté a pokrájené zelí asi dvacet minut.
  2. Přisypte brambory, houby a za stálého míchání přidávejte i zátřepku – což je kysaná smetana smíchaná s moukou. Vařte dalších dvacet minut.
  3. Nakonec přidejte máslo smíchané s česnekem a sůl s pepřem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Poctivá moravská zelňačka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat