Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Poctivá moravská zelňačka

lanvin
10hlasů
Hodnotit

1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

639 kJ

energetická hodnota na 100g

130 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky10g sacharidy8g bílkoviny

Česká klasika, kterou snad každý uvítá.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 g kysaného zelí
  • 5 ks brambor
  • 500 g uzeného kolena
  • 1 hrst sušených hub
  • 400 g zakysané smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce másla
  • 4 stroužky prolisovaného česneku

Postup přípravy

  • Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Koleno vařte asi jednu hodinu v papiňáku – také dokud nezměkne. Pak ho oberte od kostí a kůže, maso nakrájejte a ve zbylém vývaru vařte lehce propláchnuté a pokrájené zelí asi dvacet minut.
  • Přisypte brambory, houby a za stálého míchání přidávejte i zátřepku – což je kysaná smetana smíchaná s moukou. Vařte dalších dvacet minut.
  • Nakonec přidejte máslo smíchané s česnekem a sůl s pepřem.
TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1 hlas
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

1 hlas
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Zelná hovězí polévka

Zelná hovězí polévka

25 hlasů
1h a 40min 223 kJ 121 Kč
Zelňačka bez smetany

Zelňačka bez smetany

17 hlasů
50min 778 kJ 99 Kč
Polévka Minestrone trochu jinak

Polévka Minestrone trochu jinak

18 hlasů
35min 404 kJ 45 Kč
Polévka zelná

Polévka zelná

17 hlasů
40min 214 kJ 79 Kč
Polévka s bílým zelím

Polévka s bílým zelím

16 hlasů
25min 223 kJ 65 Kč
Polévka z bílého zelí

Polévka z bílého zelí

14 hlasů
1h a 5min 385 kJ 95 Kč

Články nejen o vaření