Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Polévka Minestrone trochu jinak

makynka
19hlasů
Hodnotit

35min

10min příprava

25min vaření

405 kJ

energetická hodnota na 100g

45 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky11g sacharidy4g bílkoviny

Tradiční italská zeleninová polévka Minestrone tak trochu jinak. Nebojte se ji vyzkoušet.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 konzerva loupaných rajčat - můžete použít i čerstvá rajčata, spařená horkou vodou, oloupaná, nasekaná
  • 1 konzerva bílých fazolí - hodí se i bílé fazole v rajčatové šťávě
  • 3/4 l kuřecího vývaru - můžete použít bujón
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 50 g másla - + hladkou mouku na jíšku
  • 1 ks chilli - pořádně ostrého
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  • Na oleji orestujte na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Přidejte balzamikový ocet, šťávu z konzervovaných rajčat, nadrobno nasekaná rajčata, vývar a cukr a povařte asi 15 minut.
  • Polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte slité bílé fazole a nadrobno nakrájené chilli. Udělejte světlou jíšku - rozpusťte máslo a přidejte stejné množství mouky. Povařte cca 10 minut.
TIP:

Nakonec můžete polévku ozdobit čerstvými lístky bazalky a parmazánem.

Omeleta s dušenými jablky

Omeleta s dušenými jablky

4 hlasy
1h a 5min 796kJ 60 Kč
Plněný vepřový plátek

Plněný vepřový plátek

2 hlasy
1h a 35min 578kJ 200 Kč

Podobné recepty

Špenátový krém s krutony

Špenátový krém s krutony

35 hlasů
20min 264 kJ 53 Kč
Polévka minestrone

Polévka minestrone

12 hlasů
25min 332 kJ 115 Kč
Rajčatový krém

Rajčatový krém

27 hlasů
35min 255 kJ 76 Kč
Mrkvový krém

Mrkvový krém

28 hlasů
25min 234 kJ 30 Kč
Italská polévka

Italská polévka

22 hlasů
30min 480 kJ 61 Kč
Polévka ze záhonku

Polévka ze záhonku

26 hlasů
25min 475 kJ 62 Kč

Články nejen o vaření