Prostreno.cz

Polévka Minestrone trochu jinak

Tradiční italská zeleninová polévka Minestrone tak trochu jinak. Nebojte se ji vyzkoušet.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 35min

    10min příprava

    25min vaření

  • 405 kJ / 96 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy11g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 konzerva loupaných rajčat - můžete použít i čerstvá rajčata, spařená horkou vodou, oloupaná, nasekaná
  • 1 konzerva bílých fazolí - hodí se i bílé fazole v rajčatové šťávě
  • 3/4 l kuřecího vývaru - můžete použít bujón
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 50 g másla - + hladkou mouku na jíšku
  • 1 ks chilli - pořádně ostrého
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte balzamikový ocet, šťávu z konzervovaných rajčat, nadrobno nasekaná rajčata, vývar a cukr a povařte asi 15 minut.
  3. Polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte slité bílé fazole a nadrobno nakrájené chilli. Udělejte světlou jíšku - rozpusťte máslo a přidejte stejné množství mouky. Povařte cca 10 minut.

TIP:

Nakonec můžete polévku ozdobit čerstvými lístky bazalky a parmazánem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka Minestrone trochu jinak

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat