Prostreno.cz

Zelná hovězí polévka

Polévka je grunt - to už říkaly naše babičky. Zkuste tuto zelnou variantu. Hovězí polévka vám dodá sílu třeba po nemoci.

  • 1h a 40min

    10min příprava

    1h a 30min vaření

  • 486 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy16g
tuky3g

Ingredience na

  • 500 g hovězího masa - mletého
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule - velká, jemně nasekaná
  • 1 stroužek česneku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 3/4 konzervy loupaných rajčat
  • 1 hrnek kyselého zelí
  • lžíce cukru
  • lžíce worcestru
  • 3 ks bobkového listu
  • lžíce petrželky - nasekané
  • lžička šalvěje
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozpalte lžíci olivového oleje, přidejte hovězí maso, osolte, opepřete a opečte dozlatova.
  2. V hrnci smíchejte oba vývary, rajčata, kyselé zelí, cukr, worcester, bobkový list, petrželku, šalvěj a promíchejte. Přiveďte k varu. Přidejte opečené maso.
  3. Pánev utřete, přidejte další lžíci olivového oleje, opečte cibulku dozlatova a na chvíli přidejte prolisovaný česnek. Přidejte do polévky, zamíchejte a na mírném ohni vařte hodinu.
  4. Po hodině ochutnejte, a pokud je hovězí polévka příliš hustá a silná, přilijte vodu. Servírujte se zakysanou smetanou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zelná hovězí polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat