Prostreno.cz

Salát z pečené červené řepy

Chutné, lehké a velmi zdravé.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 464 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g červené řepy - nakrájené na větší kousky
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 200 g sýra Feta - nakrájeného na kostky
  • 1 špetka chilli vloček
  • 1 hrst špenátových listů
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Řepu dejte do misky vhodné na pečení. Semínka římského kmínu ohřívejte na dvou lžících oleje, dokud nezačnou na pánvi poskakovat – pak olej i s kořením nalijte na řepu. Promíchejte a pečte asi třicet minut.
  2. Mezi řepu nasypte sýr, chilli a pečte dalších dvacet minut. Na posledních deset minut přidejte špenát a vše jemně osolte.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z pečené červené řepy

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat