Prostreno.cz

Vepřové medailonky s hruškami

Zdravá večeře z vepřového? A s hruškami? Je to tak! A je to vynikající.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 576 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových medailonků
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 ks červené cibule - nakrájené na čtvrtky
  • 4 špetky soli
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 50 g nivy - rozdrobené na kousky
  • 2 ks velké hrušky - nakrájené na čtvrtky

Postup přípravy

  1. Olej rozpalte na pekáčku, přidejte cibule, hrušky, většinu rozmarýnu a sůl. Opékejte 5 minut, dokud směs nezačne karamelizovat.
  2. Maso lehce naklepejte, osolte ho, přidejte k zelenině a opékejte pět až deset minut z obou stran, dokud nezezlátne a nezměkne.
  3. Posypte sýrem a dejte do trouby nebo pod gril na pět až deset minut zapéct, aby se sýr rozpustil.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové medailonky s hruškami

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat